Neděle, Květen 8, 2016
Výsledek: 
1:2
Poločas: 
0:2
Poznámka: 
Soutěžní
Branky: 
Absolon, vlastní (Hajn)
Rozhodčí: 
Kudyn
Diváci: 
0
Sestava: 
Baláš - Král D., Krpata T., Mládek, Bartl - Dušek (72. Johanides), Kaplan, Šándor, Mikuláš (90. Roček) - Absolon (66. Melc), Pekárek

V duelu o 6 bodů jsme zajížděli na druhou stranu okresu, na hřiště rezervy Přelouče. A historie vzájemných zápasů nevěštila nic dobrého. Za posledních pár let jsme zde nezvítězili.
V samotném zápase, jsme začali více než snově. Hned v 5. minutě odcentroval Mikuláš, hrající nezvykle na pravé straně zálohy a střílený centr zavěsil Absolon. Po dalších pár minutách se akce opakovala. Mikuláš centruje a loktu si do  vlastní sítě tentokráte uklízí domácí Hajn. Následující minuty většinou drželi míč na kopačkách domácí, ale "Baldu" v brance, i díky dobré obranné hře Rovně vážněji neohrozili. Naopak mohlo opět udeřit na druhé straně, to když si do malého vápna domácích naběhl na centr Mikuláš a hlavou trefil pouze břevno. Do konce poločasu vznikl ještě ve vápně domácích závar, který zakončoval Šándor do prázdné, leč domácí obránce zaskočil za již překonaného brankáře.

 
Do druhého poločasu jsme vstoupili dosti pasivně. Domácí opět drželi míč na kopačkách a nebezpečně se přibližovali k naší bráně. Ale vše k naší spokojenosti odvrátila obrana, nebo zlikvidoval spolehlivý Baláš. Ve druhém poločase jsme hrozili hlavně z brejků. První dá se říci ložený trestuhodně zahodil Kuba Dušek. Za dalších pár minut se svojí šancí naložil podobně Melc. A tak, aby naše lavička a početná skupina našich fanoušků, nemohla v poklidu dokoukat střetnutí musel přijít zákonitě trest. To když 82 minutě, nedůsledné odvrácení balonu naší obranou, napálil domácí Novotný pomocí břevna do "vinglu". Balda po zápase pronesl, že nemělo ani cenu skákat (nechytatelné). A tak nás čekalo krušných deset minut. Domácí tlačili, jednou našemu brankaři pomohl Král, ale jinak už jsme si 3 důležité body pohlídali.

Závěrem: Škoda že jsme nepřidali uklidňující třetí branku, šancí bylo dosti. A tak budeme doufat, že si naši borci schovali něco na zápas s Dašicemi.