Sobota, Říjen 3, 2015
Výsledek: 
3:4
Poločas: 
2:2
Poznámka: 
Soutěžní
Branky: 
Absolon, Pekárek, vlastní
Rozhodčí: 
Pražák
Diváci: 
150
Sestava: 
Baláš - Mládek, A. Kaš- par, Michal Šándor, O. Mikuláš, O. Koláček, Vach, Shejbal, Kaplan, Absolon, Pekárek (Madák)

Noviny Pernštejn:

Roveň - Nemošice 3:4 (2:2). Branky: 7. Absolon, 25. Pekárek, 60. vlastní (Koblížek) - 28. a 88. Linha, 43. Michňák, 48. Libánský. ROVEŇ: Baláš - Mládek, A. Kaš-par, Michal Šándor, O. Mikuláš, O. Koláček, Vach, Shejbal, Kaplan, Absolon, Pekárek (Madák). NEMOŠICE: Dufek - Libánský, Řezníček, Linha, T. Koblížek, Granec, Hofman, Kostka, Mareček, Michňák, M. Vítek (T. Cimburek). Rozh: Pražák, ŽK: 1:1, div: 150. Domácí při posvícenském víkendu měli chuť do hry a po půlhodině vyrovnané hry vedli 2:0, když ještě jednou nastřelili brankovou konstrukci a jednou mířili ve vyložené šanci těsně vedle. Hosté však vývoj hry postupně vyrovnali a minutu před koncem půle už bylo srovnáno i skóre. Po změně stran byli stále aktivnější a jejich úsilí vyvrcholilo zvýšením stavu. Ani vlastní gól Nemošice nepoložil a minutu před koncem po pohledné akci definitivně zlomily statečný boj domácích.

 

Zamyšlení  trenéra Jaroslava Frydrycha  nad tabulkovým postavením a fotbalovým projevem našeho „A” mužstva:

" Když se s odstupem času zamyslím nad sobotním zápasem proti Nemošicím, po zhlédnutí nedělního druholigového zápasu v Hradci Králové (!!!), jsou moje emoce chladnější a racionálnější. Začátek zápasu mě začal hřát na duši, protože jsem si myslel, že usměrňování hráčů začíná přinášet, i když drobné, ale ovoce. Ukazovalo se nasazení, částečný důraz, chtěli jsme hrát fotbal, ne kopanou, někteří  hráči nebyli líní ani na pohyb. Že by první malá vlaštovka? Vstřelené dvě branky a další možnosti odpovídaly dané hře. Bohužel mezi 25.  až 30. minutou jsme se vrátili ke „svému” fotbalu – začal nám překážet míč, v soubojích jsme byli až druzí, při napadání soupeře až třetí, nabídka v pohybu bez míče....????  Odehraných 90 minut ukázalo v plné nahotě, že se ani okresní fotbal nedá hrát bez trénování.

Dokud si hráči, a hlavně zkušené opory mužstva neuvědomí, že nám ujíždí fotbal a vyháníme diváky od hřiště, dopadnou zbývající zápasy podzimu stejně jako s Přeloučí B či Dašicemi…Vždyť není možné, aby 16 letý hráč (pomineme-li fotbalovost – ta je dána  "shůry") patřil k nejlepším v nasazení, důrazu a stálému pohybu (pozn. Jakub  Shejbal)."

 

Komentář Roveňského poločasu (J. Pýcha) :

" Osm zápasů a  z nich pouze čtyři body. Bohužel ve fotbale jsou podstatné právě ty body. Že náš tým již poněkolikáté ztratil v zápase slibný náskok? Není divu, bez tréninku lze uspět možná tak ve IV. třídě (zatím). Tahouni týmu netáhnou, "opory"  se po část zápasu opírají z výkonnostních důvodů tak akorát o konstrukci střídaček. Buď se nevejdou do základu, nebo do zápasu jdou a jsou na vystřídání.  Není výjimkou, že na trénink dorazí trenér, vedoucí mužstva a k tomu  jen tři hráči. A není to v tom, že je plná marodka... V zápasech pak logicky docházejí síly a body nepřibývají. Z Rovně odešli trenéři Franc i Tesař z toho důvodu, že se  stále zužoval kádr, nebylo s kým pracovat. V podobné situaci je další trenér, který pro fotbal dýchá, ale hráči na to kašlou, nechodí. Výbor dělá fotbal v duchu hesla budeme hrát, na co mají naši  odchovanci. Bohužel ti  si toho  moc neváží,  a je otázkou, zda si vůbec zaslouží, že jim výbor zajišťuje trenéra i tréninkové prostory i pomůcky na krajské úrovni ( tak jak zaznělo z hodnocení předchozích trenérů), nic z toho totiž není dnes zadarmo... Dle přístupu  hráčů to vypadá, že možná  touží  po tom, až nastane doba, kdy  jim  někdo ve stanovenou hodinu předá (třeba správcová sokolovny nebo obsluha  v hospodě)  klíče od kabin, nějakou tu pucku na kopání, párkrát kopnou  na bránu a půjdou  rovnou sebevědomě  do  mistrovského zápasu.  Možná však jen do mače pralesní ligy... Nelze  však vidět všechno jen černé. Nejlepší na place jsou mladíci Jakub Shejbal či Michal Pekárek, fotbalově roste Michal Šándor, stálicí je gólman Honza Baláš. Škoda že  nehrají  doma další mladíci Marek Šándor, Láďa Mile, Štěpán Svoboda či Radek  Shejbal. U většiny  nich však člověk rozumí tomu, že mají aktuální  zájem růst ve své věkové kategorii, kterou jim domácí prostředí nenabízí. Chci věřit tomu, že si hráči uvědomí, že vše je jenom v nich, že bez tréninku to prostě nepůjde, vždyť i  štěstí přeje  jen připraveným. Chci věřit tomu, že si hráči uvědomí, že trenér Jarda Frydrych je stále připraven je připravit, chci věřit, že hráči jako Madák, Absolon, Vach, Mikuláš či Kaplan budou dále oporami v pravém slova smyslu, že nějaký ten gól k dobru  přidá i Míra Bundesliga. Do konce soutěže zbývá  stále ještě nějakých 18 zápasů! Nazdar na fotbale s béčkem Moravan!"  

Co na to výbor a především hráči.....?

 

Fotogalerie: