Sobota, Duben 18, 2015
Výsledek: 
1:0
Poločas: 
0:0
Poznámka: 
Soutěžní
Branky: 
O. Mikuláš
Rozhodčí: 
Bém
Diváci: 
180
Sestava: 
J. Baláš – Š. Svoboda, L. Mládek, J. Zeman, O. Mikuláš –R. Pavliš, T. Madák, M. Koláček, A. Kašpar– M. Absolon, J. Dušek (střídali: T. Komárek, D. Král)

V první minutě zahrál nešťastně rukou J. Zeman a nařízený přímý kop Balda konečky prstů vytlačil na břevno. Poté jsme měli míč častěji na kopačkách, nicméně do vážnějších příležitostí jsme se nedostávali. V 35. minutě zahrál přes zeď pěkně přímý kop J. Zeman, Kovařík v brance Ředic se však vyznamenal. V 40. minutě největší příležitost prvního poločasu, to když se po standartní situaci zjevil za obranou Ředic L. Mládek, ale ani na dvakrát tváří v tvář Kovaříkovi neuspěl.

V 53. minutě individuální průnik do vápna M. Absolona, který však k vysněnému cíli nevedl. V 56. minutě největší příležitost Ředic v zápase -J. Baláš však samostatný únik Dědiče dokázal zlividovat. V 76. minutě přímý kop T. Madáka, hlavička L. Mládka, Kovařík však vytlačíl reflexivně míč na roh. Následný roh našel hlavu O. Mikuláše, který se nemýlil a potěšil všechny domácí příznivce 1:0. V 90. minutě neunesl vývoj zápasu kapitán hostí a po oplácení byl vyloučen.

Závěrem: Cenný skalp aktuálního lídra tabulky. Náš tým předvedl kolektivní výkon v plném nasazení, za který mu tleskám. Vynikli J. Baláš a O. Mikuláš. Chlapci gratuluji !!!

 

Co k zápasu dodává Roveňský poločas?

Zase jeden zápas, ze kterého se odcházelo s dobrým pocitem. Kluci dřeli, soupeře s řadou zkušených hráčů (Šedivka, Jelínek, Dědič, Hrubý, Šolta, Machatý aj) fotbalově udolali. Honza Baláš opět podržel, Pepa Zeman, to je jistota, stále větší radost máme i z výkonu mladíka Štěpána Svobody, který měl již v nohách zápas za dorost SK Holice, a přesto suverénně fotbalově  eliminoval Milana Machatého nebo Pavla Dědiče. Asi vrcholnou sezónu prožívá Jakub Dušek, svůj fotbalový potenciál opět naznačil Tomáš Komárek V Ředicích se netají tím (na rozdíl od Rovně), že chtějí postoupit výš. I proto mají v mančaftu řadu hráčů z okolí, na rozdíl od Rovně, která sází především na kluky od nás z vesnice. Dle obou vzájemných zápasů lze soudit, že to co by odehrály Ředice v I.B třídě by  naši kluci uměli taky...Zkušený trenér Standa Šedivka st. prohru zřejmě neunesl,  odmítl  pozápasové foto trenérů obou mužstev, trenérů, kteří  v různé době vedli i divizní tým SK Holice.. Po třech  bodech mohou naši kluci odcestovat sebevědomě  příští týden do lázní.  Nejde o odměnu, ale o další zápas dle rozpisu. Pojedou do Lázní Bohdaneč a věřme, že tam zopakují loňský výkon a konečně na hřišti posledního týmu soutěže plně zabodují. Ale pozor, soupeř v tomto kole trochu překvapivě dokázal vyhrát v Dašicích! Jo, a abych nezapomněl, až někdy bude na hřišti funkční ozvučení celého areálu, jsem ochoten pomoci jako jeden z nouzových předzápasových či přestávkových pouštečů muziky a těch, kdo by alespoň přečetl sestavy týmů či připomněl fotbalové výročí...Tím však nechci odradit další zájemce, pořád platí, že kdo chce něco kolem fotbalu dělat, rozhlas nevyjímaje,  může se hlásit u Pavla "Podzima " Herbsta nebo u bratra starosty Milana Cimfla.

Nazdar,   J.Pýcha.     

 

Jak zápas hodnotí trenér?

Dosud asi nejlepší zápas proti dosud nejlepšímu soupeři. Naprosto souhlasím se slovíčkem dřeli. Kluci makali a navíc k tomu přidali i fotbalovost. Žádná náhoda, žádné kopání do míče, ale sebevědomá hra. Každý makal za druhého a touha po vítězství byla z naší strany asi trochu větší. Všem patří z mé strany uznání a pochvala. Bodování mám jednoduché. Asi všichni si zaslouží vysoké,  a rozdíly téměř nebudou. Roman Pavliš 7 (tehle hráč má na to, aby všechny uběhal, druhý poločas se mně líbil mnohem víc), Důša i Komárek 7 (nesmírně draví hráči, pro obranu soupeře jsou zcela určitě velmi nepříjemní), ostatní 8. Jednou větou - obrana velmi kompatibilní, záloha pružná a útok dotěrný :-).  Jediné co bych mohl vytýkat je to, že hra mohla být více kombinační, ale vzhledem k terénu je to hodně těžké.

 Hráč zápasu - Óňa.

Sportu zdar, Jirka Tesař 

Fotogalerie: