Sobota, Únor 14, 2015
Výsledek: 
2:2
Poznámka: 
Dřenický pohár
Branky: 
M. Absolon 2x
Diváci: 
0
Sestava: 
Sluka - Mládek, Zeman, Roček, Brňák - Kopa, Madák, Koláček M., Pavliš - Absolon, Dušek. Střídal: Kopřiva Jan

Obě branky vstřelil Absolon, když po porvé se přesně trefil ze standartky (po faulu na Martina Koláčka). A druhou branku vsítil, po 2 dorážce vlastní střely, to když první dorážku měl uklidit do sítě Jakub Dušek. 

 

Jak to viděl Roveňský poločas?

Pár mých poznámek, se kterými se není třeba ztotožňovat.  Dnešní zápas s Rozhovicemi (OP okres CR)?  Dobrý fotbal, dobrý soupeř, pěkné počasí, výsledek není až tak podstatný,  ale jen  12 našich přítomných hráčů ( včetně gólmana Michaela Sluky a Petra Kopy...), z mladých ani noha, po důvodu jejich nepřítomnosti jsem nepátral (maškary?). Jedna rada pro trenéra - Jirko, pokud to takhle půjde dál, příště si vezmi také věci do hry, já si je brát fakt už nebudu... Výboři? Tentokrát taky ani noha, zřejmě někde sháněli hráče do mančaftu,  resp.  léčili rány po těžké noční směně po pátečním Mysliveckém plese v sokolovně, nebo možná slavili svatého Valentýna. Jaký rozdíl proti tomu, když na svůj zápas po nás přijedou Moravany (dnes podruhé nastupovaly k zápasu po nás), hráčů plno, přítomnost členů výboru jako výraz sounáležitosti.  Aby to nevypadalo, že jen kritizuji, musím uznat, že všichni aktéři makali naplno, pochvalu  určitě zaslouží celý tým. Jmenovat bych  znovu chtěl Kubu Duška (tentokrát v  pozitivním smyslu), který byl dnes hodně vidět, hýřil aktivitou i důrazem. Škoda, že zase spálil nejméně  dvě stoprocentní tutovky (možná více, i já jsem tentokrát dorazil později....). V minulých letech  se prosazoval v přípravě, v mistrácích áčka to pak bylo horší. Tak snad se to u něho letos konečně začne  otáčet. K vidění byly některé parádní věci od Tomáše Madáka, Milan Absolon se opět představil v plné kráse,  jak ho známe, jak v osobních soubojích, brejcích či zakončení. Dva góly v jeho podání jsou toho jasným důkazem. Trenér měl čest poznat v  tomto zápase i Jirku Ročka, myslím, že ho  "Slepice" nezklamal. Petr Kopa potvrdil, že by určitě byl výraznou osobností současného kádru, ale to je již obehraná písnička. Avšak už i vrabci za sokolovnou si cvrlikají, že téměř pětatřicetiletý Petr chce jít hrát do Zámrku…  Na lavičce opět nechyběl Vašek Melc, který absolvoval operaci křížových kolenních vazů.  Fotbalem v Rovni žije, jeho přístup i zájem je úctyhodný, přítomnost u týmu kolektivutvorná. Co on by za to dal, kdyby již na plac mohl  ve svých téměř osmatřiceti znovu vyběhnout. Na rozdíl od některých daleko mladších borců, kteří si nejsou schopni na fotbal čas vyhradit, mého syna nevyjímaje...Co dodat na závěr?  Je vidět, že parta není špatná, Roman Pavliš je pořád klukem do party,  trenérovo dosavadní počínání je profesionální a velice slibné. Ještě kdyby těch hráčů ochotných bojovat za čest a slávu své obce bylo více... Co ty na to Petře, Luďo, Jardo, Tomáši, Milane, Lukáši i další...   

 

A co k zápasu napsal trenér Jirka Tesař?    

S předvedenou hrou jsem celkem spokojen. Jedenáct hráčů je však na okresní přebor příliš málo. Sice spolehlivě funguje oznamování nepřítomnosti, takže o každém vím, kde a co dělal, na druhou stranu s takto úzkým kádrem těžko dosáhneme na mety nejvyšší. Potřebuju hráče vidět v herním zatížení a ne jenom na trénincích. Z přítomného počtu jsem byl velice rozladěn. Všichni můj názor vědí, a pokud to nebudou akceptovat, budu to rázně řešit. Na příští zápas čekám účast minimálně 14 hráčů. S podporou výboru souhlasím a nebylo by vůbec na škodu, kdyby zájem členové projevili také účastí. Sporu zdar Jirka Tesař.