Neděle, Září 7, 2014
Výsledek: 
5:3
Poločas: 
1:3
Poznámka: 
Soutěžní
Branky: 
M. Absolon, M. Brňák, L. Kaplan
Rozhodčí: 
Oulický
Diváci: 
210
Sestava: 
Baláš (2,5) – Král (4,5), Koláček (3), Mládek (5), Kašpar (4) – Brňák (5) – Mile (4), Mádák (4), Kaplan (3,5), Johanides(3) – Absolon (2) střídali : Mar. Šandor, J. Roček

Před vynikající kulisou vstoupilo naše mužstvo do zápasu velmi aktivně. První šanci si však vypracovali domácí, vedení kapitánem M. Machatým, který po nedůrazu naší obrany minul z malého vápna branku o dobré 2 metry. V 10. minutě dobrá práce u lajny L. Johanidese, který ukázkově poslal balon do vápna na M. Absolona, jež nadvakrát se štěstím překonal domácího brankáře Kovandu. 0-1. Ve 20. minutě namazal A. Kašpar Machatému, ten však s Balášem přeloboval i branku. V 35. minutě se A. Kašpar polepšil a vystřihl vynikající průnikovou přihrávku pro L. Kaplana, ten tváří v tvář Kovandovi nezazmatkoval a umístěnou střelou k tyči zvýšil naše vedení na 2:0. Ještě veseleji bylo početné roveňské enklávě v hledišti hned minutu poté, kdy T. Madák perfektně rozehrál standartní situaci a M. Brňák nechytatelnou hlavičkou poslal náš tým do tříbrankového trháku. Domácí v tu chvíli byli jako opaření, stoperská dvojice se zkušenostmi z divize (Kopa, Skalický) byla zralá na ručník a každý si jistě v duchu říkal, kdy se náš brankostroj zastaví. Možná klíčový moment zápasu nastal v 41. minutě, kdy se po trmě vrmě v našem malém vápně nedohodl Balda s Kolasem, míč vypadl před osamoceným Machatým a ten neměl problém korigovat skore na 1:3 z pohledu domácích.

Druhý poločas se velmi těžce hodnotí. Přes několik velmi dobrých zákroků Baláše nasázeli domácí 4 branky po hrubých individuálních chybách našeho celku. Odešli jsme psychicky, fyzicky i herně. V 72. minutě navíc musel pod sprchy T. Madák za druhou žlutou kartu. Hattrickem se v domácím dresu blýskl kanonýr Machatý.

Závěrem : 37 minut zápasu jednoznačně pro nás, co se stalo pak si asi nikdo nedokáže vysvětlit. Brankově bohaté utkání za krásného počasí a před návštěvou odpovídající místnímu derby.

Zapsal: P. Švarc

Fotogalerie: