Neděle, Květen 19, 2013
Výsledek: 
5:2
Poločas: 
1:1
Poznámka: 
Soutěžní
Branky: 
R. Příbyl 2x
Rozhodčí: 
Svoboda
Diváci: 
50
Sestava: 
J. Baláš (5) – J. Kučera (4), V. Melc (5), D. Král (5), A. Kašpar (5) – M. Pavlík (5), M. Koláček (3), L. Vach (5), J. Franc (5) – R. Přibyl (3), O. Mikuláš (5) Střídali: L. Kaplan (5),O. Koláček, L. Mile

Hned od úvodního hvizdu bylo jasné, že náš tým nečeká lehké utkání. Domácí vstoupili do utkání aktivně a už v 1. minutě si vypracovali první brankovou příležitost, to když se z pravé strany řítil do vápna domácí útočník. Jeho střela však těsně minula pravou tyčku naší svatyně. V 5. minutě nečekaně udeřilo na druhé straně. Rohový kop z pravé strany rozehrál Franc, ve vápně se nejvýše dostal Mikuláš a jeho ránu hlavou do protipohybu gólmana ještě pojistil Přibyl, který z blízka hlavou rozvlnil síť a poslal náš tým do vedení 0:1. Po naší brance domácí stále hýřili aktivitou, ale další velké šance si nevypracovali. Až ve 26. minutě využili zaváhání naší záložní řady a rychlým přenesením hry se dostal domácí útočník za záda naší obrany, naštěstí rozvlnil jen boční síť branky. Vyrovnání se domácí dočkali ve 27. minutě. Na půlící čáře jsme zbytečně přišli o balon, soupeř opět vyrazil do rychlého brejku po pravé straně, odkud přiletěl do našeho vápna prudký centr a pro osamoceného domácího šutéra nebylo problémem rozvlnit síť 1:1.  Tlak domácích neustával a další velká šance přišla ve 31. minutě, to když se domácí útočník již potřetí řítil sám na Baldu, ten však včasným vyběhnutím jeho šanci zmařil. O chvilku později dal o sobě konečně vědět také náš tým. Koláček vybojoval na půli hřiště balon a namířil si to rovnou mezi domácí stopery, míč však poslal vedle pravé tyče domací branky. V 34. minutě sklepl Mikuláš balon proti noze Francovi, jeho jedovka však cestu mezi tři tyče nenašla. Ve 40. minutě se do soupeřova vápna řítil Přibyl, místo přihrávky na osamoceného Mikuláše vzal koncovku na sebe a jeho střela opět mířila vedle. Do poločasu už se hra odehrávala převážně ve středu hřiště a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

 
Nástup domácích byl opět drtivý. Hned po úvodním hvizdu pálil domácí hráč těsně nad naši branku. V 51. minutě zahrávali domácí standardní situaci z vápna, naštěstí si domácí hráč spletl fotbalovou branku s brankou na ragby a jeho střela skončila vysoko nad. Za další chvilku domácí rychle rozehráli přímý kop na půlící čáře, z pravé strany poslal domácí záložník míč ,,pod sebe´´ do vápna a nabíhající hráč uklidil míč k tyči podél bezmocného Baldy 2:1. V 64. minutě se aktivně hrající domácí dostali do dalšího sólového úniku a tentokrát koncovku zvládli na výbornou 3:1. Hned nato se pěkně v soupeřově vápně uvolnil Mikuláš a poslal míč před domácí branku, střídající Mile však na míč nedosáhl.V 75. minutě se naši hráči nepohlídali soupeřovo autové vhazování, domácí útočník si z naší obrany udělal tréninkové kužele a v pohodě zvýšil na již hrozivých 4:1.  V 79. minutě se do dalšího sólového úniku dostali domácí (tentokrát po 2m offsidu), požár se snažil hasit Král, to se mu však nepodařilo a domací hráč přidal již pátou branku do naší sítě 5:1. V 80. minutě stále stejná pohádka. Soupeřův útočník se po další rychlé kombinaci opět řítil sám na osamoceného Baldu, mířil jako již po několikáté vedle. Alespoň kosmeticky upravit výsledek se podařilo v 86. minutě Přibylovi, který se po samostatné akci dostal až před domácího brankáře a upravil na konečných 5:2. Od této chvíle se již utkání jen dohrávalo.
 
Závěrem: Soupeř nás převýšil ve všech herních činnostech a nebýt jeho mizerné koncovky, mohla pro nás utkání dopadnout mnohem hůř. 
 
Zapsal: Jan Kopřiva