Sobota, Říjen 20, 2012
Výsledek: 
1:3
Poločas: 
1:1
Poznámka: 
Soutěžní
Branky: 
M. Machatý
Rozhodčí: 
Syrůček
Diváci: 
50
Sestava: 
Sestava: Baláš J. (6), – Kučera J. (3), Koláček M. (2), Mikuláš O. (4), Mládek L. (2) – Kašpar A. (4), Kaplan L. (5), Machatý M. (2), Madák T. (6) – Melc V. (3), Žatecký V. (3) (střídali Franc (3), Dušek, Míle)

Na roveňský stadion tentokrát zavítal vedoucí celek soutěže a i přes velkou mlhu se bylo hned od začátku utkání na co koukat. Již ve 2 minutě unikl po pravé straně Melc, poslal ideální přihrávku Žateckému před prázdnou branku soupeře, ten však ve 100% šanci selhal a míč po jeho ráně ze tří metrů skončil k údivu všech nad. Platnost pravidla nedáš, dostaneš se  hned záhy ukázala na druhé straně. Baláš neudržel v rukavicích přihrávku soupeře a pro útočníka hostí nebylo problémem dostat míč poprvé do naší sítě, 0:1. Další slušné šance našeho týmu jsme se dočkali v 11. minutě, to když Melc prodloužil hlavou na Machatého, ten však z ,,voleje´´ nemířil přesně. Chvíli nato zahrávali naši borci rohový kop, k odraženému míči se dostal v prvních minutách aktivní Melc, ale ani jeho rána nenašla ten správný cíl a skončila vedle soupeřovi branky. Náš tým byl i nadále aktivní a po dalším rohovém kopu se k zakončení hlavou dostal Mikuláš, ale trefit branku se stále nedařilo. V 22. minutě pronikl po pravém křídle Žatecký, oplatil Melcovi ideální přihrávku ze začátku utkání, náš kapitán však bohužel trefil hlavou dobře postaveného golmana hostí. Pak dal o sobě po delší době vědět tým soupeře, který využil zmatků a nepřesností v naší obraně. Přeloučský útočník se po několika odrazech ocitl sám před Balášem, jeho střela naštěstí jen těsně minula pravou tyč naší svatyně. V 26. minutě soupeř pěkně zakombinoval na levé straně hřiště, opět se dostal až před Baláše a opět skončila jeho střela těsně vedle naši pravé tyče. Hra se poté odehrávala především ve středu hřiště a ani jeden z týmů se do koncovky příliš nedostával. Až ve 37. minutě se po nepřesném odkopu Baláše dostal do velké šance útočník Přelouče, jeho rychlá střela naštěstí rozhýbala síť nad naší brankou. Ve 38. minutě konečně udeřilo na druhé straně. Melc pronikl podél postranní čáry do vápna, poslal míč proti noze Kašpara, který na nic nečekal a poslal tvrdou ránu na branku hostí. Tu hostující brankář dokázal vyrazit pouze před sebe, čehož využil Machatý a pohotovou dorážkou rozvlnil soupeřovu síť, 1:1. Těsně před koncem poločasu měli hosté ještě jednu velkou příležitost, to když zahrávali standardní situaci na hranici šestnáctky. Soupeřův šutér však napálil míč do naší zdi a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

 
Do druhé půle nastoupili oba týmy ve stejném duchu neudělat žádnou chybu a tak se hra odehrávala mezi oběma ,,vápny.´´ V 55. minutě se po pěkné kombinaci dostal do koncovky tým Přelouče, střela skončila naštěstí nad naší brankou. V 62. minutě jsme zahrávali standardní situaci na polovině soupeře, po které zakončoval Žatecký, jeho střelu však golman hostí zlikvidoval.  Další standardní situace přinesla další šanci našeho týmu. Po rozehrání se dostal k míči Kašpar a nabil Melcovi, jehož táhlá střela jen těsně minula levou šibenici soupeřovi branky. V 68. minutě se po naší chybné rozehrávce valil sám na branku útočník hostí, naštěstí skončil jeho lob těsně nad. V 77. minutě unikl záložník Přelouče po levé straně a poslal prudký centr do vápna, tam se k němu s jistou dávkou štěstí dostal hostující útočník a poslal ho neomylně do sítě, 1:2. Poté soupeř ukázal svou kvalitu a zkušenost, měl míč převážně ve svém držení a na dostřel své branky náš tým vůbec nepustil. V 85. minutě pak záložník Přelouče perfektně přenesl hru z levé strany na pravou, kde si nikým nehlídám hostující obránce převzal míč a nedal Balášovi v naší brance šanci, 1:3. Po tomto gólu se utkání již jen dohrávalo a po výsledku 1:3 si všechny body odvezl soupeř.
 
Závěrem: V sychravém odpoledni se hrál slušný fotbal s řadou šancí na obou stranách, tým Přelouče však ukázal větší klid a štěstí v koncovce. Náš tým bohužel již po několikáté v řadě srazily hrubé individuální chyby. Dělba bodů by tomuto utkání slušela více.
 
Zapsal: Jan Kopřiva