Sobota, Září 1, 2012
Výsledek: 
8:2
Poločas: 
2:0
Poznámka: 
Soutěžní
Branky: 
L. Vach 3x, V. Žatecký 2x, T. Madák, J. Roček, O. Mikuláš
Rozhodčí: 
Seibert (Sponner, Pražák)
Diváci: 
70
Sestava: 
J. Baláš (2,5) - D. Král (2,5), M. Koláček (3), L. Mládek (3), O. Koláček (2,5)- A. Kašpar (1), L. Vach (2), O. Mikuláš (2), T. Madák (2,5) - V. Melc (4), M. Machatý (3)(V. Žatecký (1,5), R. Král (3), J. Franc (3), J. Roček (3))

S podzimní letargie se jako první probudili hosté z Dašic, svoji šanci hostující útočník tváří v tvář J. Balášovi nepromněnil. V 15. minutě vyskočil nejvýše O. Mikuláš, jeho hlavička skončila však na pravé tyči hostující branky. V 42. minutě přihrál V. Melc O. Mikulášovi, jehož tečovaná střela skončila v dašicské brance 1:0. V 44. minutě poslal dlouhý a přesný míč z pravé strany T. Madák a L. Vach technicky obstřelil Kučeru v brance Dašic 2:0. V poslední minutě prvního poločasu měli šanci ke korigování hosté, v koncovce však opět zklamali.

Do druhého poločasu jsme vstoupili "luxusní" přihrávkou L. Vacha na rozběhnutého T. Madáka a ten nedal hostujícímu brankáři šanci 3:0. V 55. minutě měli další velkou šanci dašičtí, domácí však za pomoci D. Krále a J. Baláše celou situaci zvládli. V 57. minutě byl zastaven faulem ve vápně průnik T. Madáka a L. Vach se obvykle z penalt nemýlí 4:0. V 60. minutě si na centr z pravé strany naskočil Buchtele a snížil na 4:1. O dvě minuty později měli Dašice další šanci, ale míč skončil jen na břevně naší branky. Nicméně toto varování nebylo dost důrazné pro naše barvy a v 65. minutě zakončil další akci Dašic Vajer přesně 4:2. Uklidnění do našich řad přinesla až samostatná akce ze 70. minuty V. Žateckého zakončená křižnou střelou 5:2. V 72. minutě hosté opět faulovali ve vápně a L. Vach zkompletoval hattrick 6:2. V 79. minutě si na "nakopnutý" balón naběhl V. Žatecký, vyhrál souboj s hostujícím brankářem a uklidil míč do prázdné branky 7:2. V 82. minutě mohl dovršit hattrick z přímého kopu také V. Žatecký, jeho střela však rozvučela jen břevno dašické branky. V 85. minutě předvedl "parádu" J. Roček, který udělal "přešlapovačku" prvnímu obranci, "stahovačku" před druhým a do protipohybu brankáře na 8:2.

Závěrem: Utkání, které nám vyšlo především výsledkově, nicméně hrát fotbal umíme lepší a hezčí. Především mrzel velký počet nevynucených chyb při přihrávkách.

Venda Melc s tržnou ránou

V. Melc ošetřený...

  P. Štěnička a R. Král (budoucnost roveňského fotbalu ?)

Nejvěrnější z věrných... 

Kontrola z vyšších soutěží: zprava J. Krpata (divize), J. Shejbal (1.liga juniorů), T. Krpata (krajský přebor), Bačina (1.B. třída) a T. Kopřiva (divize)

Na utkání dorazil i delegát - p. Karel Strnad (uprostřed)

zleva: B. Kučera, M. Rojkovič (aktuální trenér dorostu) a R. Cabicar