Sobota, Březen 24, 2012
Výsledek: 
0:4
Poločas: 
0:1
Poznámka: 
Soutěžní
Branky: 
V. Melc, O. Mikuláš, L. Vach, M. Machatý
Diváci: 
40
Sestava: 
J. Kopřiva (2,0) – D.Král (2,5), L. Mládek (2,5), M. Koláček(2,5),J. Franc (2,5) – L. Kaplan (2,5), T. Madák (2,5), L. Vach (1,5), O. Mikuláš (2,0) – M. Machatý (2,5), V. Melc (2,0), střídali: O. Koláček (3,0), A. Kašpar (2,5), P. Herbst (2,5)

Naše mužstvo na úvod jara zavítalo do nepříliš oblíbených Chvaletic. Každopádně za pěkného jarního počasí (na datum jaký byl), vyběhli naši borci na dobře upravené hřiště řádně nažhaveni. Hned v první minutě měl na hlavě loženou šanci Machatý, ale slabou hlavičkou nedal.  Když běžela 5 minuta měli naši fotbalisti na kontě 2 gólové šance, leč bez úspěchu. Poté se ukázali domácí, ale do našeho prvního gólu nic vyloženého nevymysleli. Když běžela 17 minuta tak se připoměl náš staronový útok. Machatý centroval od lajny a Melc hlavou nedal golmanovy šanci 0:1. Do poločasu si Rovenští fotbalisté vytvořili jakýsi tlak i šance, leč bez gólového efektu. Domácí si vytvořili šance ojediněle, ale to nás podržel golman Kopřiva spolehlivými zakroky. 

Do druhé půlky nastoupila úvodní jedenáctka, která si v kabině vyříkala nedostatky z prvního poločasu a bylo to vidět i na vstřelených gólech. Nejprve si na roh Vacha naskočil Mikuláš a z první nohou nedal golmanovy šanci 0:2. O pár minut později se prodíral do vápna Madák, byl faulován a sudí odpískal pokutový kop. Ten proměnil Vach a o osudu utkání bylo rozhodnuto 0:3. Necelých 25 minut před koncem našel přesně D. Král  ve vápně nehlídaného Machatého a ten dal alespoň jeden gól 0:4 (šancí měl na tři). Poté se utkáni dohrálo v poklidném tempu a naši borci si na čtvrtý pokus připsaly stímto soupeřem plný bodový zisk. Gólů mohlo být více, ale buďme rádi za 4 vstřelené góly a čistý štít v kolonce obdržených gólů. 
           
Na závěr lze říci že první krok do jarních odvet se nám povedl, ale důležité bude potvrdit body z venku na domácím hřišti. Z hráčů zaslouží pochvalu všichni zúčastnění a trenér Franc může být spokojen že i hráči na lavičce mají odpovídajicí kvalitu.
 
Zapsal: P. Herbst
 
PS. Za pozdní zveřejnění se omlouváme.